Hvordan velge riktig hockeykølle

Valg av riktig hockeykølle er vanskelig om man ikke vet hva man ser etter. Med denne lille guiden skal jeg forsøke å hjelpe dere med at valget blir litt enklere.

Lengde, flex (hvor mye hockeykøllen kan bøye seg) og hvilket bøy bladet har er alle vesentlige faktorer når man skal velge en hockeykølle som passer deg eller ditt barn best.
Først og fremst må man finne ut av hvilken vei bladet skal bøye seg. Dersom man er høyrehendt er det mest normale å spille med left fatning. Altså man har bladet på venstre side av kroppen og høyre hånd som den øverste hånden.

Neste er lengde, der er det standard og si at den skal rekke deg et sted mellom haken og nesen. Så det enkleste er å si at den rekker deg til nesen uten skøyter på bena og når skøytene er på rekker hockeykøllen deg ca til haken. Alle hockeykøller kan kappes. Uansett om det gjelder full kompositt eller trekøller, men det er viktig å vite at dersom den kappes vil flexen (mykheten) bli stivere.

Når det kommer til flex på køllen er den beste huskereglene at den skal være ca det samme som spilleren veier. Så veier man 40 kg bør flexen av hokceykøllen være ca 40 flex. Viktig å huske på her er at ved kjøp av 40 flex hockeykølle kan man risikere å måtte kappe den, da vil flexen fort kunne bli 50 og dersom den blir altfor stiv vil dette påvirke skuddstyrken. Spillere som skyter mye slagskudd og lite håndleddskudd kan gjerne ha en litt stivere hockeykøllen enn en spiller som nesten ikke skyter slagskudd i det hele tatt.

Håper dette hjalp litt med valget av hockeykølle. Se under for noen av våre mest solgte modeller.

Jonas Boger, Boger sport

Du sier hva du vil ha og vi bygger det for deg

Vi kan lage en tilpasset hockeykølle for dine behov. Velg nyaktig flex, bladbøy, skaft, farge og navn.

Alt er mulig! Ta kontakt for mer informasjon om videre fremgang og priser.

CT950

Toppmodellen til Fischer, senior versjonen veier kun 415 gram!
Det finnes også mange muligheter til spesialbestillinger på denne modellen. Få ditt eget navn på den og velg akkurat hvilken flex du vil.

Standardmodellene er som følger:
SR finnes i 75, 85 og 95 flex.
Intermediate fås i 65 flex og JR kommer i 50 flex.

Veiledene priser:
Sr: 2199,- Nok
Int: 1799,- Nok
Jr: 1399,- Nok

 

Spesialbestillinger kan fås i alt fra Jr-Sr 40-115 flex. Ønsker du en modell som ikke er standard er det bare å ta kontakt for pris og leveringstid.

GF750

Keeperspak i top kvalitet. Med foam kjerne og karbon og kompositt produksjon på resten er vekten kun 820 gram og til en veldig god pris er denne perfekt for alle keepere. Finnes fra 25″ til 28″.

Veiledene pris: 1299,- NOK

CT150 YTH

Hockeykøllen som passer perfekt for de yngste. Med forskjellige lengder og flex vil man alltid finne en som passer til sin høyde og vekt. Med en veiledene pris på kun 399,- er dette en lavterskel inngang til alle barn som ønsker å starte med ishockey